Інструкції, Верстати з ЧПК, Програмне забезпечення

Запуск керуючої програми з обраного рядка на Mach 3

Запуск управляющей программы из выбранной строки на Mach 3

За замовчуванням після запуску програми Mach3 натискаємо кнопку HOME, після виконання базування верстата в домашнє положення:

  1. Вибираємо потрібну керуючу програму
  2. У полі під кнопкою start from line, вказуємо необхідний нам рядок і підтверджуємо кнопкою Enter на клавіатурі. У цьому полі можна ввести до 1000000.
  3. Якщо потрібно почати керуючу програму з рядка, що перевищує один мільйон, потрібно викликати калькулятор. Він знаходиться на вкладці Operator>Auto-calculator. За допомогою курсору мишки переміщаємося до поля, де вказується рядок, натискаємо лівою кнопкою миші по цьому полю, у нас з’явиться калькулятор, вводимо необхідний нам рядок і натискаємо кнопку OK. У віконці G-code у нас з’явиться необхідний нам рядок, натискаємо кнопку start from line. Програма почне прорахунок до необхідного рядка і повідомить звуком після закінчення прорахунку.
  4. Натискаємо кнопку START, з’явиться вікно з координатами і положенням осі Z відносно вже встановленої заготовки, також потрібно перевірити Rapid Height (безпечна висота, на яку пройде вісь Z до початку оброблення), у цьому полі бажано вказати мінімум 10 (10 мм над заготовкою) і натиснути OK.
  5. Після того, як верстат виконає переміщення і, можливо, віссю Z увійде в заготовку (шпиндель має бути увімкнений), ще раз натискаємо кнопку START. Верстат почне виконувати роботу, після закінчення керуючої програми можна відключити калькулятор вкладка Operator>Auto-calculator, щоб не заважав.

Відео інструкція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *